AANVOERDERS
VAN AMBITIE

Er is geen mooiere manier om je commitment aan onze provincie te tonen dan­
via sport. Als onze partner, als aanvoerder van ambitie, help je sportieve dromen­
waar te maken. Samen met tal van andere toppartners uit ons netwerk. ­
Want er is niets mooiers dan samen juichen en genieten van sport.

“Ik vind het fantastisch dat onze aanvoerders van ambitie zich samen met BrabantSport inzetten om Brabant sterker te maken door sport. Ik geloof er heilig in dat 1+1 hier 3 is. Samen met het bedrijfsleven, onze maatschappelijke partners, kennisinstellingen en overheden zetten we sport als middel in om zowel economisch, als sociaal-maatschappelijk én sportief Brabant (inter)nationaal op de kaart te zetten.”

Marcel Balkestein - BrabantSport

STERK EN AAN­TREKKELIJK

Een provincie met sportieve ambities kan niet zonder topsportevenementen, of dat nu om reguliere sport of uniek sporten gaat. Dat maakt Brabant sterk en aantrekkelijk, ook voor nieuwkomers en talenten. In 2018 kwamen bedrijven en lokale bestuurders in de verschillende Brabantse steden samen om van mooie, goed georganiseerde events te genieten.


Maar er is meer; sport in al zijn facetten draagt eraan bij dat Brabant een aantrekkelijke plek is om te wonen en te werken. BrabantSport beweegt zich daarom op meerdere (sport)terreinen. In 2018 hebben wij onze expertise en ons netwerk op verschillende terreinen, van uniek sporten tot talentontwikkeling en innovatie, voor onze aanvoerders van ambitie kunnen inzetten.

MEERWAARDE

[sociaal en sportief rendement]

Onze aanvoerders van ambitie hebben in 2018 niet alleen prachtige sportevenementen bijgewoond; ze maakten ze mede mogelijk. Evenementen met maatschappelijke meerwaarde. Zo gingen tijdens de Champions Trophy in Breda international Mink van der Weerden en Marcel Balkestein van Team Brabant Sport het veld op met 64 – zowel valide als mindervalide – kinderen om hen via een clinic te laten kennismaken met hockey. Ook waren onze aanvoerders van ambitie van grote meerwaarde bij de organisatie van sportevenementen. Zo pakte partner Arriva de vervoersuitdaging rond de Champions Trophy in Breda aan. Het bedrijf organiseerde gratis shuttlediensten om bezoekers van het parkeerterrein naar het stadion te vervoeren, en weer terug.

ARRIVA EN
DE CHAMPIONS TROPHY

Als aanvoerder van ambitie kun je als supplier van grote meerwaarde zijn bij de organisatie van sportevenementen. Zo pakte partner Arriva de vervoersuitdaging rond de Champions Trophy in Breda aan. Arriva organiseerde gratis shuttlediensten om bezoekers van het parkeerterrein naar het stadion te vervoeren, en weer terug.

“Als openbaarvervoerbedrijf staat Arriva midden in de maatschappij. We verbinden sport met openbaar- vervoer en investeren zo mee in de toekomst.”

Jan Pieter Been - Arriva

“Sport is maatschappelijk zo belangrijk dat het overkoepelend werkt binnen een onderneming. Het zet aan tot positivisme en inspiratie. Zelfs mensen die minder voeling met sport hebben, worden geïnspireerd door topsporters. Dat heeft te maken met hun mentaliteit. Zij hebben een bepaalde denkwijze nodig om iets te bereiken en zodra ze die uitdragen, raakt dat.”

Jaimy Vanenburg - Holla Advocaten