RESULTATEN EVENEMENTEN

EVENEMENTEN

Mooie sportevenementen zijn hét visitekaartje voor onze sportminded provincie. Daar kunnen onze sporters op het hoogste niveau excelleren voor eigen publiek. Maar het gaat om meer dan alleen het mooie plaatje. Wij zorgen ervoor dat evenementen maximaal renderen, sociaal-maatschappelijk én economisch.

In 2018 vond in Brabant weer een groot aantal mooie topsportevenementen plaats. Vooral sporten die historisch sterk geworteld zijn in onze provincie, zoals hippische sport, wielrennen, hockey, maar ook urban sports, waren goed vertegenwoordigd op de sportkalender.

BLIKVANGERS VAN 2018

De meest in het oog springende evenementen in 2018.

Brabant wil zich graag internationaal profileren als innovatieve topregio. De Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide is een mooi uithangbord om de kracht van Brabant te laten zien. Samen met BrabantSport willen wij met ons event de innovatieve kracht van Brabant laten zien en de maatschappelijke en economische impact van ons event voor Brabant vergroten.

Wij zijn BrabantSport ontzettend dankbaar dat zij ons zowel materieel als financieel ondersteunen en ons het vertrouwen geven om het gezamenlijke doel te bereiken. Samen staan we sterk!

Jan Prop - Voorzitter organisatie GP Adrie van der Poel Hoogerheide (veldrijden)

IMPACT

Natuurlijk draait het niet alleen om de cijfertjes. BrabantSport organiseert rond de sportevenementen impactvolle side-events, waarvan de waarde niet in geld uit te drukken is. Zo werden tijdens de Warandeloop in Tilburg vluchtelingen ingezet als wedstrijdvrijwilligers.

“BrabantSport is de schakel tussen sportorganisatoren, het bedrijfsleven en de overheid. Door de uitwisseling van kennis met BrabantSport ontstaat een professionele samenwerking die voor ons efficiënt en zinvol is.”

Marcel Hunze - Directeur Libéma Events

BENIEUWD NAAR DE DOOR BRABANTSPORT GESPONSORDE EVENEMENTEN VAN 2019?

HANDBOOGSCHIETEN IN MIDDELEEUWS DEN BOSCH

Een van de grootste sportevenementen die in 2019 in Nederland plaatsvinden, is het WK handboogschieten in Den Bosch. Dit combineren we met een bijzonder project in de stad. In ons land zijn er ieder jaar 60.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat zij opgroeien in armoede. Den Bosch is hierop helaas geen uitzondering; in de stad leven zo’n 3.000 kinderen onder de armoedegrens.

Vanaf 1 juli 2018 organiseren we elke woensdagmiddag Dukes of Archery kinderfeestjes. Tijdens deze middag beleven kinderen die normaal gesproken hun verjaardag niet kunnen vieren samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een fantastische middag. Ze wanen zich als een ridder in de middeleeuwen tijdens een historische rondleiding langs bijzondere plekken in de Bossche binnenstad, leren de kneepjes van het handboogschieten en spelen midden in Den Bosch een spannend potje Archery Tag. Deze kinderfeestjes hebben één helder doel: jarig zijn moet voor ieder kind in Den Bosch een feestje zijn.