TEAM BRABANT SPORT

In Brabant zijn we trots op de prestaties van onze topsporters. Ze schitteren vaak op de hoogste internationale podia, op EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Veel van die topsporters zijn ook trots op Brabant. Daarom hebben ze zich verenigd in Team Brabant Sport, om iets terug te doen voor de provincie waarin hun talent tot wasdom is gekomen.

Team Brabant Sport is enkele jaren geleden opgericht op initiatief van wielrenster Marianne Vos. Samen met andere aansprekende topsporters inspireert het team anderen om ook te gaan sporten en bewegen. Team Brabant Sport bestaat uit topatleten en talenten die op weg zijn naar de mondiale top. Een greep uit het topteam, naast Marianne Vos: turner Yuri van Gelder, hockeyster Lideweij Welten, atlete Nadine Broersen, schermer Bas Verwijlen, rolstoeltennisser Maikel Scheffers, ruiter Tim Lips en darter Michael van Gerwen.

KRACHTEN BUNDELEN

Sporters van Team Brabant Sport koppelen we aan vele terreinen waar BrabantSport op actief is. Samen maken we Brabant sterker door sport. Door de krachten te bundelen heeft het team dit jaar mooie resultaten geboekt.

MEER SIDE EVENTS

“Ik voelde de sterke drang om iets terug te doen voor de provincie waar ik de basis heb gelegd voor mijn successen op de fiets. En het is fantastisch dat inmiddels zo veel andere topsporters zich bij Team Brabant Sport hebben aangesloten!

Dankzij Team Brabant Sport komt onze inzet perfect tot zijn recht, doordat we nu op evenementen, op scholen, bij clubs en bij bedrijven zo veel Brabanders kunnen inspireren.”

Marianne Vos
Initiatiefnemer Team Brabant Sport

SAMEN OPTREKKEN

We verbinden niet alleen de top aan de breedtesport, ook de talenten in Brabant kunnen zich optrekken aan de topsporters van Team Brabant Sport. Zo kunnen talenten van het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven een dag op pad met een topsporter. Om ervaringen en ideeën te delen, om te sparren over het leven als topsporter. Kortom; een verrijkend moment in elkaars leven, op weg naar de top.

BRABANTSE MEDAILLES

In 2018 hebben we weer aansprekende nieuwe ambassadeurs in ons team mogen verwelkomen, zoals de uit Boxmeer afkomstige Oranjeleeuwin Kika van Es. Team Brabant Sport is inmiddels gegroeid naar ruim veertig ambassadeurs. Onze ambitie is om zo veel mogelijk (potentiële) toppers aan ons te binden, waarbij we met een schuin oog kijken naar de Olympische Spelen van 2020. Zodat we straks met elkaar veel ‘Brabantse medailles’ kunnen vieren, want topsportsucces inspireert ons allemaal.